Test: De Beste Rhinestone Tool

Er zijn verschillende tools te krijgen om nail art steentjes aan te brengen op je nagels. Het leek mij leuk ze eens op een rijtje te zetten en te testen. Geloof me, de winnaar zal je verrassen!
IMG_0228

Ik gebruik zelf altijd een dunne dottingtool van Essence gedipt in water om rhinestones (strass steentjes) op te pakken. Via eBay heb ik een pincet en wax potloden besteld, deze potloden zijn speciaal voor het oppakken van rhinestones. Verder heb ik wel eens gehoord dat een natte satéprikker en natte spaghetti  ook werken, dus die doen ook mee in de test!
Om de tools goed te kunnen testen heb ik zes soorten nail art steentjes geprobeerd op te pakken en plakken met de betreffende tool. Ik ga stuk voor stuk de tools langs met hun voor- en nadelen.
IMG_0238a


IMG_0249

Allereerst mijn vertrouwde methode: een dottingtool dippen in water. Hoewel de dottingtool goed parels en rhinestones oppakt, is er een nadeel. Tussen ieder steentje door is het nodig om de dottingtool opnieuw in het water te dippen. Dit kost nu eenmaal wat tijd, waardoor de nagellak waar je de steentjes indrukt de kans krijgt om te drogen. Bij studs, strikjes en fimo werkt de dottingtool niet.
dottingtoolDit pincet kocht ik op eBay voor $0,90 bij deze verkoper. Het pincet is eigenlijk bedoeld voor het aanbrengen van nepwimpers, maar hij leek mij een ideaal hulpje bij het maken van nail arts. Hij is handig voor het aanbrengen van striping tape op mijn nagels. Het opplakken van steentjes, dat is een beetje dubbel. Parels krijgt hij niet te pakken, ik denk vanwege de ronding. Verder zijn alle type steentjes op te pakken met het pincet, maar er is een nadeel. De kans is vrij groot dat een steentje wegschiet uit het pincet. Een ander nadeel is dat de uiteinden van het pincet een deukje achter kunnen laten in je lak. Vanwege deze nadelen krijgt het pincet een +/- voor de meeste steentjes.
pincet


Dan de cocktail-/satéprikker gedipt in water. Ik heb een lange satéprikker gebruikt, waarbij de ene kant een punt is en de andere kant is afgevlakt. Deze afgevlakte kant is ideaal voor de grotere nail art stenen zoals studs. Een groot voordeel ten opzichte van de dottingtool is dat de satéprikker voor meerdere steentjes werkt als hij is natgemaakt. Je bent dus niet continu bezig met het stokje in het water dippen. Voor de plastic strikjes werkt hij niet. Fimo pakt hij alleen met de afgevlakte achterkant. Toch niet slecht voor een satéprikker!
sateprikker


IMG_0259Serieus? Spaghetti? Dat dacht ik ook toen ik het las. Ik voelde me ook een beetje vreemd toen ik dit in het water zat te dippen. Het gaat dus om ongekookte spaghetti die je eventjes in  het water houdt. Het uiteinde wordt dan sticky en daar blijft werkelijk alles aan plakken! Ideaal is dat je hem niet steeds in het water hoeft te dippen. Oké, het klinkt maf, maar dit werkt echt geweldig! Je kunt hem in meerdere stukken breken om hem vaker te gebruiken, of opeten na gebruik 😉 .
spaghetti


Deze wax potloden heb ik nog maar net in huis. Ik bestelde ze op eBay voor $0,99, daarvoor krijg je vier potloden. Deze potloden zijn speciaal bedoeld voor het oppakken van rhinestones, daarvoor werken ze ook prima. Met de andere type stenen heeft het potlood soms wat moeite. Uiteindelijk pakt hij ze wel, maar vaak niet in één poging. Je moet ze dus wat vaker aanstippen voordat ze blijven plakken.
waxpotlood


Van tevoren had ik verwacht dat het wax potlood deze test makkelijk zou winnen, het ding is er immers voor gemaakt. De winnaar van deze test is juist de tool waar ik het meest sceptisch over was: de spaghetti! Hij werkt top en het scheelt je weer wat geld omdat je geen speciale tools hoeft te kopen. Had jij weleens van spaghetti als rhinestone tool gehoord?
IMG_0263a

Advertenties

13 gedachtes over “Test: De Beste Rhinestone Tool

  1. Nooit geweten dat spaghetti daarvoor gebruikt kon worden. Ik ga het zeker proberen.

  2. Leuke test! En wat grappig dat de spaghetti uiteindelijk gewonnen heeft!

  3. Wat een handig artikel! Ik moet die spaghetti ook maar eens gaan proberen,

  4. Wat leuk! Ik heb ook van die waxpotloden besteld. Zo grappig dat spaghetti wint 😀 Leuke tip ook

  5. Wat een super handige en uitgebreid artikel! Ik ga die spaghetti eens proberen, thanks voor de tip 😉

  6. Hartstikke leuk artikel! Ik ga het eens proberen met de spaghetti. Kijken of het mij ook lukt!

    xNailartForYou

  7. Wat een handig en leuk artikel! Had nooit verwacht dat je met spaghetti die dingen op kan pakken, had er ook nog nooit van gehoord. Heel leuk!

  8. Je kan dit ook gewoon op je nagels aan brengen? Dat wist ik niet. Wij hebben thuis echt veel rhinestones dus wil ik het proberen!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s