NOTD: the weather is just grey-t

Mijn nail of the day past wat mij betreft prima bij deze tijd van het jaar. Mijn nail art heeft namelijk alles te maken met de kleur grijs. Ik ga verder met waar ik gebleven was, namelijk de kleur Grey-t to be here van Essence.ย Kijk je mee?
IMG_3605

Ik ben dol op knoeien met nagellak en plakband en ik vond het hoog tijd om dat weer eens te doen! Zoals je eerder deze week kon zien, zijn mijn nagels grijs gelakt met de kleur Grey-t to be here van Essence.

IMG_3570

Ik koos twee andere lakjes die ik goed bij deze lichtgrijze kleur vond passen. Dit werden de witte lak 809 van Hema en 280 London’s Weather Forecast van Catrice.

IMG_3632
Ik heb steeds foto’s genomen van hoe ik het plakband op mijn nagels plakte. Toen ik de foto’s eenmaal bekeek op mijn computer bleek dat je er helemaal niks van zag, helaas! Dus ik ga proberen zo goed mogelijk uit te leggen hoe ik de nail art heb aangepakt. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van mijn fantastische Paint skills ;).

Met de zwarte lijnen heb ik de stukken plakband aangegeven. Voordat je werkt met plakband moet je het plakband eerst even op je hand plakken, de ergste ‘plak’ is er dan af en dit voorkomt dat je de onderlaag van je nagellak eraf trekt. Het eerste stuk plakband plak je iets schuin over je nagel. In het tweede stukje plakband knip je een punt en deze plak je vervolgens deels over het andere stuk plakband heen. Het ziet er dan uit zoals het derde plaatje. Vervolgens lak je het deel van de nagel dat niet is bedekt met plakband.

Na het verwijderen van de tape krijg je een soort bliksemschicht zoals hieronder! Voor dit gedeelte heb ik de donkergrijze lak van Catrice gebruikt.

IMG_3597Het hele plakbandproces ga je nu nog een keer toepassen. Nu plak je eigenlijk de omlijning van het donkergrijze stuk af, waarbij je ook een stuk van de lichtgrijze nagellak afplakt. Je lakt vervolgens de bovenkant van je nagels, ik heb dit gedaan met een witte kleur van de Hema. Hieronder zie je de stappen en het resultaat.


IMG_3603

Persoonlijk trek ik de plakband het liefst meteen na het lakken weg. Probeer even wat voor jou het prettigst werkt. Nadat alle nagels droog zijn eindig je met een topcoat, ik heb gekozen voor de gel-look topcoat van Essence.

Wat vind je van het resultaat?
 
handtekening

Advertenties

21 gedachtes over “NOTD: the weather is just grey-t

  1. Wauw, heel creatief gedaan zeg! Handig met die plaatjes erbij, dan krijg ik er een goed beeld van hoe je te werk bent gegaan. En mooie kleurencombinatie ook ๐Ÿ™‚

  2. Wow, wat gaaf weer! Ik hou van hele strakke nailarts ๐Ÿ˜€

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s